Южна Корея ще ваксинира срещу коронавирус и бременните, за да се

...
Южна Корея ще ваксинира срещу коронавирус и бременните, за да се
Коментари Харесай

Южна Корея ще ваксинира и бременните срещу COVID-19

Южна Корея ще имунизира против коронавирус и бременните, с цел да се опита да извърши поставената цел - предотвратяване посредством ваксини на минимум 80 на 100 от пълнолетното население до края на месеца, съобщи Ройтерс.

Здравните управляващи считат, че бременните дами играят решаваща роля за имунизационната акция и се пробваха да насърчат присъединяване им посредством листовки и конференции, които ги предизвестяват, че са изложени на по-висок риск от съществено разболяване или гибел, в случай че се заразят с COVID-19.

Бременните ще могат от петък да се записват за имунизация, а поставянето на ваксини стартира на 18 октомври. Ще се употребяват имунизациите на Пфайзер и Модерна, сподели Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите.

" Ваксините са безвредни за бременните и могат доста да понижат риска от заразяване и тежка форма на COVID-19 ", акцентира през вчерашния ден шефът на организацията Чжон Еун-кьон. По данни на здравните управляващи 731 бременни са били инфектирани с ковид през август, като 2 на 100 от тях са посочили съществени признаци - над 6 пъти повече от каузи на инфектираните дами сред 20 и 45 години.

Властите обаче поучават дамите, които не са достигнали 12-ата седмица на бременността, да се съветват с доктор, преди да си слагат ваксина.

Около 63 на 100 от пълнолетните в 52-милионната страна са напълно имунизирани. Властите целят да реализират цялостна имунизация на 80 на 100 от пълнолетните жители до края на октомври. От идващия месец държавното управление възнамерява да стартира имунизация на малолетни на възраст сред 12 и 17 години, както и да даде бустерни дози на навършилите 75 години и други предпочитани групи.

Властите подготвят и проект за намаляване на рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР